CHEESECAKE MACARONS

Za one koji ne znaju, danas je #NationalCheseecakeDay , a ja sam sasvim slučajno radio cheesecake makrone. U suradnji s dr. Oetkerom, koristio sam neizbježan sastojak u ovom kolačiću, a to su mljeveni bademi. Puno je lakše napraviti makrone ako imate već mljevene bademe, ali i neka pomagala kao što su mikser i multipraktik. Možete koristiti moj stariji recept za makrone, ali vam predstavljam poboljšani i ponešto lakši recept. Ja sam završio sa 28 makrona, a ako želite više, slobodno poduplajte recept. Punjenje se radi malo neobičnom metodom, tako što se cheesecake prvo ispeče, a onda izmuti u magičnu i prefinu kremu!



ZA MAKRONE:
  • 120g šećera u prahu
  • vrećica dr. Oetker mljevenih badema ili 100g mljevenih badema
  • 2 velika bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 50g šećera
  • nekoliko digestive kekasa :) , namrvljenih
ZA PUNJENJE:
  • 360g krem sira
  • 85g šećera
  • 15g / 4 žličice brašna
  • 1 jaje
  • dr. Oetker vanilin šećer
  • 2 ½ žlićice vrhnja za šlag
  • džem od maline
RECEPT:
  1. U multipraktik ubacite šećer u prahu i mljevene bademe. Pulsirajte dok se veći komadići badema samelju. Kroz sito prosijte tu smjesu dva puta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U staklenu ili metalnu ČISTU zdjelu dodajte bjelanjke. Nemojte koristiti plastične zdjele jer upijaju masnoću koja će sprječiti bjelanjke od stvaranja snijega. Dodajte prstohvat soli i mutite. Kada bjelanjci postanu pjenasti, polako dodavajte šećer. Nakon što je sav šećer dodan, mutite još pet minuta kako bi se sav rastopio.
  3. U snijeg prosijte smjesu badema i šećera u prahu još jednom, te polaganim pokretima mješajte u bjelanjke. Želite postići gustu smjesu koja kada padne sa žlice, unutar 20 sekundi se slegne. Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu i istisnite na pleh prekriven silikonskom podlogom ili papirom za pečenje. Ostavite da se vanjski sloj posuši, 15-20 minuta. Pospite sa mrvljenim keksima i pecite u pećnici kojoj ste smanjili temperaturu na 160 stupnjeva taman prije pečenja. Pecite između 10 i 15 minuta.
  4. Za punjenje umutite sve sastojke (osim džema od malina) dok se ne sjedine te smjesu premjestite u malu vatrostalnu zdjelicu. Pecite na 180 stupnjeva u vodenoj kupki 30-35 minuta. Nakon pečenja dobro ohladite. Ohlađen cheesecake mutite mikserom dok ne bude pjenast i kremast.
  5. Uparite slične školjkice makrona i u sredinu polovice njih stavite malo džema od malina. Slastičarskom vrećicom istisnite cheesecake kremu okolo džema i zaklopite drugom školjkicom. Uživajte! 

1 comment:

  1. Još nisam pokušao nešto takvo. Ja sam ljubitelj makara pa moram to učiniti!

    ReplyDelete